Treurmaina

Treurmaina

Meer zoo caresheet

Treurmaina

 treurmaina

Wetenschappelijke naam: Acridotheres tristis

Nederlandse naam: treurmaina

Land van herkomst: zuid- Azië

Grootte: 23- 26 cm

Leeftijd:  8 tot 20 jaar

Gewicht:  110 tot 140 gram

Kleur man/vrouw: het zijn bruine vogels met een zwarte kop en gele snavel, poten en rond de ogen

Hoi, ik ben een Acridotheres tristis  maar de meeste mensen noemen me treurmaina. Als je in een tropisch gebied rond loopt kun je mij zomaar spoten. Je kunt mij herkennen aan mijn gele snavel en mijn gele rondje rond mijn ogen. We houden van groente, fruit, maar vinden kleine insecten ook erg lekker.


Kenmerken:

Een treurmania kun je het best herkennen aan zijn gele snavel en zijn gele rondje rond zijn ogen. Naast zijn gele kleuren hebben ze witte grote stippen op hun vleugels.

Treurmaina’s kunnen met hun geluid andere treurmaina’s en andere vogel soorten waarschuwen voor gevaar.

Voortplanting:

Als het mannetje zijn vrouwtje heeft gevonden blijven ze hun hele leven lang bij elkaar. Als ze samen een nest willen maken bouwen ze hun nest in een hol van een bomen of muren. De nesten worden van allerlei materialen gemaakt zoals bladeren, gras, veren en allerlei afvalmateriaal. Het broedseizoen van de treurmaina begint in maart en eindigt in september. Als het vrouwtje eieren heeft gelegd zijn dat z’n gemiddeld vier tot zes eieren per broedseizoen

 

Leefwijze:

Gemeenschappelijke treurmaina’s bezetten een breed gebied in warme gebieden met toegang tot water. In hun oorspronkelijke verspreidingsgebied leven de treurmaina’s op open landbouwgebieden zoals landerijen en steden. Ze zijn vaak te vinden aan de rand van steden en ook afgelegen boerderijen in woestijn of bos. Ze hebben de neiging om dichte vegetatie te vermijden. Ze komen het meest voor in droge bossen en gedeeltelijk open bossen. Op de Hawaiiaanse eilanden zijn ze gemeld vanaf zeeniveaus tot 3000 meter. Treurmaina’s nestelen het liefst in geïsoleerde stands van hoge bomen met dichte luifels. Treurmaina’s  eten een verscheidenheid aan dierlijk en plantaardig voedsel. Zo vinden ze het lekker om fruit te eten maar, kleine insecten vinden ze ook lekker.

 

Steun

dierenlot

Bezoekers

We hebben 37 gasten en geen leden online

Partner (zorgboerderij)

Reemzorg-small

Animalpedia Overige dieren informatie

animalpedia small

Stichting vrienden van