Kanarie

MeerZoo caresheet 

Kanarie

kanarie2

Wetenschappelijke naam: Serinus canaria.

Nederlandse naam: Kanarie.

Land van herkomst: Europa, Azië en Noord-Afrika.

Grootte: 12-14 cm.

Leeftijd:10-13 jaar.

Gewicht man: 20 gram.

Gewicht vrouw: 20 gram.

Onderscheid: Mannen en poppen zijn moeilijk uit elkaar te halen. Ze hebben gelijke grote en omvang. Het enige verschil is dat de man zingt en de vrouw niet.

Hoi! Ik ben Serinus canaria, maar dat is een moeilijke naam, dus ik noem mezelf gewoon Kanarie. Ik kom uit Europa, Azië en Noord-Afrika. Als ik eieren leg dan zijn dat er 3 tot 6 stuks, ik leg een ei per dag. Mijn eerste jong wordt na 12 tot 14 dagen geboren. Na 20 dagen verlaat het eerste jong het nest. Ik lust graag kleine insecten, tropisch zaad, groente en fruit.

Kenmerken:
Bij een mannentje is de gehele borst en buik, ook de flanken, geelgroen gekleurd. Op de rug en flanken heeft donkere streepjes. 
Je hebt bij gekweekte kanaries vier hoofdgroepen, dit is onderverdeeld in aparte rassen, de kleurkanarie, de zangkanarie, de postuurkanarie en de bastaardkanarie.
Voliére
De minimale afmetingen zijn 40 x 30 x 30 cm, liefst zitstokken met verschillende diktes. Ze moeten een stok goed vast kunnen grijpen, minimaal 12 cm is vaak voldoende.
De minimale maten voor een nestkast zijn 20 x 20 x30 cm met een opening van 6 cm.
Kanaries kunnen niet zo goed tegen kunstlicht (van lampen). Als je de kanaries in huis houdt, plaats dan 's avond een handdoek over het verblijf heen.

 kanarie1

Steun

dierenlot

Bezoekers

We hebben 63 gasten en geen leden online

Partner (zorgboerderij)

Reemzorg-small

Animalpedia Overige dieren informatie

animalpedia small

Stichting vrienden van