header

Meer zoo caresheet Boa Constrictor "Ghost"

 Afbeeldingsresultaat voor Boa constrictor ghost

Wetenschappelijke naam: Boa constrictor 
Nederlandse naam: Roodstaartboa Ghost
Land van herkomst: de tropische regenwouden in Zuid Amerika. Het verspreidingsgebied loopt van de noordkust van Venezuela, Suriname, Guyana en Brazilië. En verder naar het zuiden tot halverwege Brazilië en overlapt delen van Bolivia, Peru en Colombia.  
Grootte: 1 tot 4 meter lang.
Leeftijd:  25 jaar en ouder.
Gewicht: 20 kg en meer.
Hallooossssssssssss, ik ben een ssssssslang. Een Boa Constritor Constrictor, maar ik heet ook wel Roodssssstaartboa. Ik woon in de tropisssche regenwouden van Zuid-Amerika. Ik kan wel 4 meter lang worden en weeg dan meer dan 20 kilogram. Ik kan meer dan 25 jaar oud worden. Op mijn foto zie je mijn meessssst voorkomende kleur, maar ik kan in veel meer kleuren voorkomen. Ik heb mijn kinderen in mijn buik die daar ook groot worden en alssssss ze volledig gegroeid zijn, komen ze al levend na ongeveer 7 maanden uit mijn buik gekropen. Sssomsssss krijg ik meer dan 60 kinderen. Ik eet veel ratten en andere knaagdieren, maar ook vogelssss, hagdisssen, zoogdieren en veel meer.

Ghost:

Wit van kleur met grijs patroon. Het patroon zijn gedeelde vlekken. Bij de staart wordt de grijze kleur iets donkerder.

De ghost heeft vaak blauwe ogen. Zwarte vlek beginnend achter het oog en loopt door tot achter de wang. Heeft 2 maanvormige vlekjes aan de zijkant/begin van de hals. Achter de neus een vage vlek tot op de bovenlip. Verder heeft hij boven op de kop nog een paar licht grijze vlekjes.

De Ghost lijn is gecreëerd door Enrico Marconato uit Italië.
(Anerythristic (anery) boa x Hypomelanism (hypo) boa) 

Levenswijze: 

De boa constrictor is 's nachts actief en rust overdag in bomen. Ook holle bomen en holtes tussen stenen worden wel gebruikt. De slang rolt zich hierbij op waarbij de kop in het midden van de lichaamslussen wordt gehouden. In koelere delen van het verspreidingsgebied zijn de dieren ook wel overdag actief. Dergelijke exemplaren moeten ook vaker 'zonnen'om hun lichaamstemperatuur op peil te houden.

De boa is een bodembewoner, net als veel andere grotere slangen. De lichaamstekening valt niet op op de bosbodem, daar deze bladeren imiteert. Toch is de slang zelden op de bodem te vinden, de boa is een zeer goede klimmer die een groot deel van zijn leven in een boom doorbrengt. Hier wordt op prooien gejaagd en wordt overdag gerust. De voorkeur voor het leven in bomen verandert als de slang groter en zwaarder wordt. Heel grote exemplaren begeven zich meer op de bosbodem dan jongere dieren. Ze zijn te zwaar om zich nog op dunne takken te begeven en klimmen hooguit in een boom om op de dikkere takken te rusten. De boa is ook niet in staat om zich van boom tot boom te verplaatsen, zoals van andere typisch boombewonende boa's bekend is. Voorbeelden van dergelijke boomspecialisten zijn degroene hondskopboa en degroene boompython.

Boa 2